ПРАВИЛА НА ФОРУМА

Ако сте нови, прочетете първо тук. Ако не сте, четете редовно.
Потребителски аватар
gogichus
генерал
генерал
Мнения: 3574
Регистриран на: чет дек 02, 2004 12:17 pm
Град: Западните софийски покрайнини
Кара: peugeot 306 с 16-ки
Has thanked: 4 times
Been thanked: 81 times
Контакти:

ПРАВИЛА НА ФОРУМА

Мнениеот gogichus » чет окт 27, 2005 5:47 pm

ЗА ЕЗИКА:

1. Oфициално във форума се пише на кирилица. Моля, избягвайте постове на латиница, освен ако ситуацията не е на живот и смърт. Нямате оправдание за писане на латиница, защото дори да нямате кирилизатор на компютъра, кредор-ът върши чудесно тази работа

2. Забранено е писането с латински букви ("методиевица"/"шлякавица"), както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info и др.)
Това са по-сложните за откриване букви във фонетичен режим на клавиатурата (т.е. когато Кредора преобразува латиницата):
Ч = `
Ш = [
Щ = ]
Ю = \
Я = q
В = w
Ж = v
Ц = c
Й = j
Ъ = y
У = u
Ь = x

3. Използвайте главни букви, точки, запетайки и други такива препинателни знаци (по прегледно е).

4. Писането с главни букви в интернет се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН !

5. Използвайте почернен (bold) шрифт, само когато искате да подчертаете нещо важно, а не за цялото си съобщение.

6. Пишете не само на кирилица, но и на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!
\"щ\" не се пише \"шт\", а и обърни внимание, че на \"ий\" завършват предимно думи в единствено число (ганглий, пролетарий). множественото обикновено завършва на \"ии\" (чекиджии, простотии). моля те, пиши ГРАМОТНО, защото е СУПЕР дразнещо да се четат глупости.

7. Псуване, нецензурни думи, идиотия са разрешени само в "Изповедалнята" . Това ще налага въздържанието ти от прекалено идиотски излияния.

8. Нападки, лични обиди и непристоен език във форума не се толерират. Тези проблеми се решават с лични съобщения, на живо или с разговор по телефона. В нета всички сме много големи мъже, знаем се от школата.

ЗА ТЕМИТЕ:

9. Преди да пуснете тема използвате Търсачката! Mоля всички новодошли, които имат желание да зададат въпрос от рода на \"бихте ли ми дали мнение за пежо еди-кое-си\", \"какво масло да сложа\" и \"колко горят пежата\" ПЪРВО да пуснат едно ТЪРСЕНЕ (да, работи, дори на кирилица!), да погледнат резултатите от него, да посетят СЪОТВЕТНАТА НА МОДЕЛА, за който се интересуват СЕКЦИЯ във форума и ако не намерят нужното инфо, тогава да зададат въпроса. има вече дадени отговори на почти всички наболели проблеми и интересуващи ви теми, ТВЪРДЕ е вероятно да намерите отговор на въпроса си без да питате за 1584-ти път нещо. МНОГО ЩЕ СМЕ БЛАГОДАРНИ ЗА РАЗБИРАНЕТО. освен това ще си спестим някой нервни реплики, които не са много като за добре дошли и ще създадем грешното впечатление, че сме негостоприемни.

10. Заглавията на темите е крайно желателно да са обяснителни, изчерпателни и в съответния раздел. Теми от вида "Вижте..." (или по-лошото "Vijte") ще бъдат директно модерирани!
Примери за лоши заглавия са: "Помогнете ми", "Имам проблем", "HELP: PROBLEM", "ПОМОООЩ!!!!!!", "Molqvi kajete .......", "nqkoi znae li..." и т.н.
Пример за добри заглавия са: "Търся ключалка за контактен ключ за 106"

11. При пускане на нова тема опитвайте се да бъдете крайно изчерпателни, за да няма куп въпроси отдолу отправени от други участници. Това е във Ваша полза.

12. Нека отговорите и темите ви бъдат изчерпателни и точни. Нека няма купища SPAM из форума и километри безсмислици. Пишете, ако можете да помогнете, а ако не - затрайте си, все ще можете някъде другаде да помогнете.

13. Не променяйте предмета на вече започната тема към други, странични неща! По-добре пуснете нова тема, отколкото да оспамите темата!

14. Не забравяйте след като сте пуснали тема с посочен проблем - след като го отстраните да споделите КАК сте го решили!

15. Теми или съобщения с безсмислен, обиден, заядлив и нападателен характер към участник във форума са забранени и ще бъдат редактирани и / или изтривани моментално. Задължително е да се спазват моралните и етични норми, като по никакъв начин не се допуска разделение на верски, етнически, расови и регионални различия.
При многократно правене на тази грешка участника се изключва!

16. Не цитирайте човека, който е непосредствено преди вас в списъка с мнения. Има бутон "Нов отговор"!

17. Няма нужда от два поста един след друг! Има бутон "Промени"!

18. Да не слагайте голeми картинки/снимки! По-добре дайте линк към тях! ( Не всеки ползва бърз Интернет).

19. По възможност да няма много картинки в една тема (освен ако е наложително!)

20. Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно би могъл да се свърже с някой от Модераторите (или администраторите). Потребители, които се правят на модератори ще бъдат предупреждавани.

21. Реклами Рекламни съобщения се заплащат по тарифа 15 лева на месец.
Парите се заплащат по банков път:

IBAN: BG68UBBS88881000227865
BIC: UBBSBGSF
Банка: ОББ АД
ПЕЖО КЛУБ БЪЛГАРИЯ

21.1. (30) Новорегистрирани потребители не могат да публикуват обяви за продажба в раздел "Купува/продава" или такава в някой друг подфорум. "Новорегистриран" е потребител с до 20 мнения.

Правилата се допълват регулярно в движение.


ЗА ФОРУМА:

22. Важно е също да си попълните ПРОФИЛА. Направено е с цел да се избягват всеки път въпроси от типа:
- От кой град си?
- Каква кола караш?
- На какво я караш? (бензин, газ, дизел)

23. Aватар - снимката която седи под името на потребителя в неговите мнения се нарича аватар. Само една картинка може да бъде показвана, с максимални размери 150х150 пиксела, и размер на файла не по-голям от 16kB." Добре е аватарът да не е много голям, защото темите се разместват. Оптималният размер е 120х120. Не отговарящите на условията аватари ще бъдат премахвани!

24. Картинки в подписите - Максимална височина на картинките в подписите - 120 пиксела. Ако картинките са няколко 120 пиксела са максималната височина за цялата композиция!.

25. Както пише по рейсовете... Форума е ваш, пазете го от боклук... Нека го направим едно приятно за четене място...

26. Добре е когато имате частен въпрос към някого (който вероятно няма да касае останлите потребители) да го задавате на "Лично съобщения" , а не да става оффтопик в някоя тема.

27. Няма да се толерират чат-топици, където двама-трима потребители си пишат съобщения тип ICQ/IRC - затова ги има съответните мрежи за обмен на съобщения.

28. Забранено е пускането на теми, които съдържат политически, расистки или порнографски детайли, сцени на насилие, както и образи на обществено познати личности.

29. Новите потребителски акаунти трябва да бъдат активирани до 14 дни. Нови потребители трябва да имат поне едно мнение през първите 6 месеца. Неактивни потребители ще се трият регулярно.

30. (21.1.) Новорегистрирани потребители не могат да публикуват обяви за продажба в раздел "Купува/продава" или такава в някой друг подфорум. "Новорегистриран" е потребител с регистрация не по-малко от 4 месеца ИЛИ регистрация до 3 месеца и 20 поста за периода.


ПРИЛАГАНЕ НА ПРАВИЛАТА:

1. Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.

2. Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребяването със системата за лични съобщения може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС за потребителя.

3. Желателно е модераторите, които правят забележка на потребител, да си напишат ник-а преди забележката, за да се знае кой е променил/затрил/заключил темата!

4. Съобщения с латински букви ще бъдат изтривани по преценка на модераторите, освен във случаите когато е наложително (техническа информация, сорс код, release info и др.)
УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК.

5. Потребители, които не спазват правилата ще бъдат предупреждавани (жълт картон).

6. Потребителите могат/биват предупреждавани максимум 2 пъти. Ако се наложи 3-то предупреждение, то ще последва и бан (два жълти картона --> червен картон).

7. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение или заради изпълнение на задълженията му (триене и редактиране) е недопустимо (червен картон за спор със съдията).

8. Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с Модератора с лично съобщение. Ако потребителя е бил предупреден неуместно (от Модератор) то Модераторското предупреждение ще бъде махнато.

9. Предупредени за нарушение потребители, които се опитват да съберат подкрепа от форума за нарушението си, получават неподлежащ на обжалване бан.

10. Бан - банването за даден индивид е резултат от неадекватното му поведение. Бан може да се наложи по редица причини, част от които са рушене имиджа на клуба, лични нападки, спам, некоректно отношение и т.н.Запазваме си правото да нанасяме корекции на правилата, така че ги преглеждайте редовно. Ако имате предложение пишете на администраторите на Лични съобщения.

Това са правилата на форума. Който не е съгласен с тях, може просто да не се регистрира или да се въздържа от включвания.
Последна промяна от BadGirl на ср апр 03, 2019 2:14 pm, променено общо 2 пъти.
Причина: Актуализация IBAN
Ако ви тропа полуоската, стегнете си джантата!!!
Ако оставяте черна следа по средата на автомобила, значи ви тече масло!
Ако подавате много газ, а колата не върви, вижте дали ви е обтегнато жилото на газта!
Сакам да е*ем гявола га фърчи!
GLM repair garage

Върни се в “ВАЖНИ ТЕМИ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron