Страница 1 от 1

Ключалка на багажника

Публикувано: съб сеп 15, 2018 4:14 pm
от Dr Watson
Отворих си проблем за нищо. Рекох да пробвам ключалката на багажника (комби), че не е вкарван ключ там от 2 години. Влезе, врътна се надясно. След това обаче няма отваряне на капака. Централното щрака, вратите се отключват и заключват, но капака не мърда. Някой справял ли се е с подобна изненада? Ключалките на вратите се въртят надясно и наляво на 45 градуса. Тук наляво не иска и гледам да не го напъвам като не мърда. Иначе се върна до средно положение и ключът се вади. Пръснах с WD-40 в ключалката и го оставих да проникне, ще видя след половин час има ли някакъв ефект.

Re: Ключалка на багажника

Публикувано: съб сеп 15, 2018 4:59 pm
от Ozzie
Вероятно WD-то няма да помогне с нищо, но все пак дано съм лош пророк.
Една клеясала ключалка на Мерцедес (пак на вратата на багажника) я лекувах с пълно разглобяване, накисване в оцет, да падне всичко, последващо сглобяване и смазване. Накрая изрязах едно кръгче от гафер и го лепнах, да не влиза мръсотия вътре, понеже го нямаше капачето.

Re: Ключалка на багажника

Публикувано: съб сеп 15, 2018 5:43 pm
от Dr Watson
Намерих един клип за 407 - не е 406 и изглежда е седан. Доколкото разбирам има някаква дупка, през която се задейства механизмът. Дали е предвидено нещо подобно на 406.

https://www.youtube.com/watch?v=NZz2WhaUxio

Re: Ключалка на багажника

Публикувано: съб сеп 15, 2018 6:59 pm
от kosmopoliten
Обикновено отвътре има отвор за отключване, ама трябва да се влезне в багажника....

Re: Ключалка на багажника

Публикувано: съб сеп 15, 2018 8:09 pm
от Dr Watson
Извадих късмет и се отървах без влизане в багажника (и/или ключар). Не знам WD-то ли помогна, успях да завъртя наляво. Но пак не се отвори от първия път - мъчих го доста и в един момент направи пълен оборот на 360 градуса наляво. Пак не стана и след няколко въртения наляво надясно се отвори. Гледах после, че от вътрешната страна се вижда една метална ос, която идва от ключалката или от централното и би могла да се бутне с отвертка. Друг път ще знам да правя подобни експерименти на отворена врата/капак.

Re: Ключалка на багажника

Публикувано: нед сеп 16, 2018 8:48 am
от daniel cvetkof
Било е клеясало