През 2001г., в гр. София, група ентусиасти собственици на автомобили с марката Peugeot започват да се събират регулярно. Така с времето се заражда идеята за създаване на фен клуб на марката. В началото на 2003г. се създава и първият форум в интернет пространстово и стартира организирането на срещи, по време на една от които, се решава и да се учреди официално клуб под името “Пежо Клуб България”. Към този момент в страната има едва два-три автомобилни ден клуба.

За съжаление първият сайт и форум спира внезапно да съществува и скоро след това, за кратко е възстановен в Dir.BG, а през март 2003г. се позиционира на сегашния адрес www.peugeotclub.info. Така официално може да се счете, че на 19.03.2003г. е основан настоящият официален форум. На 01.06.2003г се провежда и Учредителното събрание на Пежо Клуб България.

До ден днешен отличителен знак на клуба е логото, а с напредване на времето в основен девиз на клуба се превърна слогънът “НЕ на войната по пътищата!” Един от основните белези на клуба е взаимопомощта между членовете и феновете, независимо от естеството на нуждата.  За целта, като форма на контакт, спомагат основно:  Форумът на ПКБ – peugeotclub.info, безплатно приложение за мобилни телефони с Android, както и официалните страници в социалните мрежи – Facebook и Instagram.

Не на последно място ПКБ е представен от самото си създаване и с футболен отбор, играещ и по настощем във Футбулната форум лига.

Характерно за клуба са традициите в организиране на Национални сбирки и седмични срещи в цялата страна. Първото място за провеждане на клубна среща е в Студентски град в София, но много скоро площад ‘‘Ал. Невски‘‘ е избрано за място на клубните ежеседмични срещи и остава и до ден днешен. Успоредно стартират и клубни сбирки в Русе, Варна, Бургас, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Казанлък, Стара Загора, Плевен, Благоевград и други. А Първият Национален събор е проведен в град Велико Търново през 2006г.

Като всяко ново начало и създаването на ПКБ не минава без трудности, но в крайна сметка до ден днешен клубът съществува непрестанно и пристъства в цялата страна, като основните ядра са в големите градове.