Новият PEUGEOT PARTNER беше избран за Международен ван на годината 2019.  Престижният трофей се връчва преди лансирането, което ще се осъществи след няколко седмици. Новият PEUGEOT Partner е петият PEUGEOT „Ван на годината“ откакто е създадена наградата през 1992 г.

PEUGEOT i-Cockpit®, от който са продадени над 4 000 000 броя, сега за първи път е в лекотоварен автомобил.
Много повече от нова характеристика, PEUGEOT i-Cockpit® се превръща в задължително оборудване за професионалните потребители, които постоянно търсят начини да подобрят качеството на предлаганата от тях услуга. Оптимално ергономично разпределение, отличен комфорт и образцови системи за безопасност осигуряват интуитивно усещане при шофиране:

  • Компактен волан за подобрен захват и маневреност – управлението е по-бързо, по-малко уморително и много по-приятно!
  • Дисплей на нивото на очите се предлага като стандартно оборудване, за да даде възможност на водача да получава важната информация за шофирането, без да сваля поглед от пътя, което е гаранция за безопасност и комфорт.
  • 8-инчов капацитивен сензорен екран, разположен в центъра на бордното табло в полезрението на водача, осигуряващ пряк и постоянен достъп до ключови функции за комфорт – радио навигация, настройки на автомобила, телефон и др.

Новият PEUGEOT PARTNER е оборудван с две камери: едната е разположена в основата на огледалото от страната на пътника отпред, а другата – в горната част на панелите на задните врати. Изображенията се извеждат на екран, разположен там, където обичайно е монтирано вътрешното огледало за обратно виждане, и предоставят близък изглед на обектите в непосредствена близост до автомобила за по-бързи реакции и оптимална безопасност.

Гамата двигатели са изключително икономични: всички те отговарят на най-новите стандарти и са готови за предстоящата WLTP сертификация.
Бензиновите двигатели включват две версии на 1,2-литровия двигател PureTech:

  • PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична трансмисия EAT8 (налична през 2019 г.)
  • PureTech 110 к.с. S&S с 6-степенна механична скоростна кутия.

Двигателите PureTech са оборудвани с филтър за твърди частици за намаляване на емисиите частици.

Предлагат се три дизелови двигателя:

  • BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична скоростна кутия или 8-степенна автоматична трансмисия EAT8
  • BlueHDi 100 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия
  • BlueHDi 75 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия.

Всички дизелови двигатели са оборудвани с филтър за твърди частици и система за селективна каталитична редукция (SCR).