Peugeot Клуб БЪЛГАРИЯ

Форум на Пежо Клуб България
Дата и час: Пет Сеп 10, 2010 12:20 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Храм-приютът на отец Иван
МнениеПубликувано на: Съб Ное 28, 2009 6:47 pm 
наборник

Здравейте,

Някой дали знае за отец Иван от Нови Хан ( http://www.svetinikolai.org/index.php )? Може ли да каже от какво имат нужда? Питам, защото видях това ( http://galinabg.blog.bg/politika/2009/1 ... uta.434302 ). В този блог е дадена доста информация, но се чудих дали още някой може да каже нещо за неговите нужди.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Храм-приютът на отец Иван
МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2009 1:00 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Автомобил: Peugeot 307 SW, 2.0 HDi - 90 h.p.
То от какво има нужда си е написано на сайта.
Хайде да се организираме и да помогнем на отеца и подслонените от него.
В петък, тръгвайки за Силистра, ще мина оттам и ще оставя каквото мога, ако някой иска да се включи, да ми звънне - 0887 24 37 86 - Спас

Diaries Of The Dark Castle
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2009 1:32 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Автомобил: 407 2.0HDI-BV6 Executive
Спасе :evalata: , ще се включа към теб с туй-онуй! Ще ти звънна да се доуточним.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2009 1:35 pm 
BADMIN
BADMIN
Аватар

Автомобил: 205 Mi16, 205 Cabriolet, 205 1.4, 205 1.9 GTI, Mitsubishi Pajero 2.8 LWB
Ами хайде пиши какво е станало на място.
Аз им пратих някакви пари през сайта, но предпочитам да имам лични наблюдения. Пък после ще мислим как можем да помогнем :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2009 2:20 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

И аз им преведох пари през сайта, ама мисля да видя какви дрешки имаме от децата, че гардеробите са пълни, и да ги занеса. Отделно ще напазарувам нещо от метро, по списъка от сайта.
Пепи, звъни по всяко време, аз съм свободен до петък

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2009 3:26 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

:evalata: ,обезателно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 8:06 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Пиша отново в тази тема за тези, които се интересуват:
Преди около час с Дороти се върнахме от светата обител на отец Иван, с когото разговаряхме надълго. Но за това малко по-надолу.
Преди това със Спас се бяхме уточнили, какво да предприемем за днес . Срещнахме се и тъй като важен и нетърпящ отлагане ангажимент му попречи да посетим заедно Нови Хан, човекът ми предаде приготвените от него дрехи за децата, както и една немалка сума - за закупуването на памперси за по-малките приютени от отец Иван. Спасе , благодаря ти от тяхно име специално :ibree: - закупих желаното от теб(фактурата е в мен) и предадох всичко на светия отец, като добавихме и известно количество шампоани. Отделно бяхме приготвили осем чувала с топли връхни дрехи(предимно якета) , които се надявам да им послужат в по-студеното време. Мислех да направя малко снимки, за да видите какъв труд е хвърлен там , но ми стана неудобно от добрия отец Иван и се отказах.
Раговаряйки с основната помощница на отец Иван - Галя, грижеща се денонощно за всички обитатели(напълно безвъзмездно, като всички там) наред с всичко друго и като медицинска сестра, както и слушайки самия отец стана ясно ,че като изключим Коледа и Великден, никой не се сеща за тях, освен да им създава главоболия. За посочените празници се случва да ги посетят и да донесат разни неща , но в останалото време на годината- никой и нищо.
Във владението на отец Иван влизат възстановена стара част от малък манастир, нова пристройка, малък и скромен храм(ползван и за склад за съжаление)- всичко това обгражда един неголям двор и общо е населяван от 114 души, от които възрастните са няколко човека начело с отец Иван. Основната част са малки деца, посещаващи детска градина и местното училище, и се държат доста възпитано! Най-тъжното е, че нямат пари за нищо , а всекидневните нужди , като електоенергия, водоснабдяване, а при нужда и лекарства- все трябва да се плащат. Опитват се да гледат някакви животни, за да имат месо понякога в казана , но разчитат на даренията. Пълна сиромашия, на фона на която Отец Иван е съумял да обособи спални помещения на децата с най-елементарни санитарни условия(тоалетна, баня)и всички живеят като едно много голямо семейство.
Огромно им е огорчението, че вместо да получат помощ, биват тормозени от разни институции, че щом ставало дума за деца , следвало да има психолог, и ред още , като върха на абсурда е ,че има опити да отнемат мястото и съграденото и то представете си институции, като ''Агенция за закрила на детето'' например.... Отец Иван е усигурил и лекарска помощ за всички приютени там с личен лекар, като даже се опитва да пригоди едно малко помещение за лекарски кабинет, където въпросният доктор да преглежда децата.
Може още много да се говори за видяното и споделеното , но основното се свежда до най-належащи нужди от храна, дърва за огрев и за кухнята(отказали са се от газ, защото една бутилка пропан-бутан им стига за два-три дни, а е 20лв), като не им достигат 40кубика дърва(отопляват се и чрез ''водни ризи '' в печките)и също така пари, за да покриват поне тока за осветление и за най-основните лекарства. Не искат пари на ръка- предпочитат парични средства да се даряват по сметката посочена в сайта. А ако се организираме да помогнем по някакъв начин(изключая парите) отец Иван предпочита да е малко след Нова година, защото тогава обикновено са изчерпали наличното от дареното около празниците.
Ами толкова в общи линии и всичко това съществува на минути път от столицата :(

p.s.:Спасе, говорих за прасето и отец Иван каза , че няма проблем да го съхрани, както и ще се радва ако е възможно да го има за Коледа. (GSM-ът му е : 0889 539 874 ).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 8:29 pm 
BADMIN
BADMIN
Аватар

Автомобил: 205 Mi16, 205 Cabriolet, 205 1.4, 205 1.9 GTI, Mitsubishi Pajero 2.8 LWB
Браво. Трябва да организираме и нещо по клубна линия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2009 12:00 am 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Пепи, много ти благодаря, задължен съм ти :ibree: :ibree: :ibree:
Хайде сериозно да се организираме и към 8 или 10 януари да зарадваме децата в приюта!!!
А прасето ще го закарам другата седмица на връщане от Силистра.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2009 1:55 am 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Спасе, за нищо не си ми задължен, дори напротив(това между нас си).Хора, не е лошо наистина да помислим и направим нещо за тези деца - дори и да е малко, но да е от сърце.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2009 2:16 am 
Кака
Аватар

Автомобил: Peugeot 205 1.4, -88 / Cофия
Какво ще кажете, да съберем пари за покупката на чувал брашно, говоря за чувал от пакети брашно от 1 кг. общо 50 килограма, чувал захар, сол, боб, леща, ориз, пита кашкавал и тенекия сирене и с остатъка, да вземем нещо друго, необходимо за дома. Че няма да можем наведнъж да помогнем с много, е ясно.
На Сточна гара има огромни складове за търговия на едро /в дясно, в посока Мелницата, първия портал/, и по този начин да им помогнем на първо време. За ток, газ и дърва все ще остане нещо.
За дрехи съм сигурна, че всеки ще помогне с нещо запазено.

Дай боже, да имат помощ и занапред!

Българино, пази и тачи своята Родина, Култура, История, Писменост и Език!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 08, 2009 11:37 pm 
сержант
сержант
Аватар

Автомобил: Peugeot306 1.9Dturbo,Peugeot205 1.9GRD,и още едно 306...
здравейте.незнам до колко е удачно,защото става дума за нужди от първа необходимост,но мога да направя тематично детско парти(избираме един герой-рейнджър,пират,клоун и т.н) с игри танци песни,рисуване.би могло на празник..така че решите ли нещо,свиркайте!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 10, 2009 6:14 pm 
УС на Пежо Клуб
УС на Пежо Клуб
Аватар

Автомобил: Peugeot 406, 1.8, 16V / C
Спас и Пепи - поклон пред вас :ibree: :ibree: :ibree: !

Spas написа:
..Хайде сериозно да се организираме и към 8 или 10 януари да зарадваме децата в приюта!!!....

нека да е на 8 или 9 януари, защото аз на 10 ти ще пътувам пак в ..командировка.
Съгласни ли сте за тези дати?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 10, 2009 10:11 pm 
Кака
Аватар

Приятели, тъй като стана на въпрос в БМВ форума за въпросния приют, а знам, че са сериозни в начинанията си, си позволих, да им оставя линк.
Както е казал Пух... "колкото повече, толкова повече"

Та, в случая ставаме два форума в една цел... http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 17&start=0

Приятелите от БМВ форума очакват дата за събитието, както и място за тръгване и прочие. Те ще следят темата и така ще се ориентират. Отделно, ако нещо имаме на идея, поемам отговорността да ги държа в течение.

Както винаги, да сме рамо до рамо и да си помагаме. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 11, 2009 12:23 pm 
сержант
сержант
Аватар

Автомобил: Peugeot 306 1,9TD XR Break '98 г.
Браво на инициаторите за прекрасната идея. :ibree:
Аз ще отделя малко парички на заплата.
А иначе аз и колата сме на разположение когато и за каквото кажете. :evalata:
Само кажете на кого да се отчитаме.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2009 5:10 pm 
Кака
Аватар

Ако следите темата в БМВ форума... техен човек се е обадил в дома и е разговарял с Отеца. Дрехи си имали, но щяло да бъде полезно да им се занесат книги.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 10:46 am 
сержант
сержант
Аватар

Автомобил: Peugeot 306 1,9TD XR Break '98 г.
Тук мога да бъда полезен. :kodapraish:
Ще се кача в събота до вилата където сме складирали цялата детска класика от мен и брат ми. :dikimenti:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 4:48 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Приятели,
Днес получих от ehriz (авторът на настоящата тема тук) следното лично съобщение, което предоставям на всички за информация, защото е ценно според мен и продиктувано от благородни мотиви :

'' От постовете ви съм останал с впечатлението, че вие сте в постоянна връзка с отец Иван. Аз съм пуснал и тези две теми ( http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=26&t=17668 http://forums.hondabg.com/index.php?s=& ... t&p=374052 ), така че мога да пиша на потребители там за възможността да обедините усилията си.

Пуснал съм и тази тема ( http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#202540 ). Ето в този пост ( http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#204563 ) потребител там е дал добра идея. Пише, че ще е нужен бус, а може вече да е осигурил и хора, които да отделят строителни материали. Дали може да ми дадете ваш контакт ( и-мейл, телефон, скайп ), който да му дам плюс линк към профила ви. И да обсъдите дали има какво да се направи за осигуряването на буса.''

На тази база ще можем да помислим за една сериозна координация между клубове и форуми и да осъществим съвместна и далеч по-сериозна дарителска акция в помощ на децата и отец Иван в Нови Хан- например след Нова Година.

Апропо, координатита на Дом за сираци''Свети Николай'' и конкретно на отец Иван са:
GSM: 0889 53 98 74 и 0886 85 29 50 . Адрес: с. Нови Хан; E-mail: stnikolaj@abv.bg ; http://www.svetinikolaj.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 10:52 am 
генерал
генерал
Аватар

Автомобил: 406 HDI 2.0/1999
кой събира парите? Стига да имам (да не ме е подгонила службата) възможност - Жипката е на разположение за пренасяне на част от закупеното ;-)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 12:30 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Светльо,точен си както винаги :ibree: . Ще се съгласуваме естествено, стига да има и малко по-голяма активност от наша страна тук. Иначе предпоставките за една по-сериозна акция има- визирам обявените контакти за връзка между няколко клуба и форума (благодарение на ehriz и на Eva*- с BMW-клуб).

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]