Peugeot Клуб БЪЛГАРИЯ

Форум на Пежо Клуб България
Дата и час: Вто Сеп 07, 2010 7:48 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Застреляха от упор братчето ни Григор на 29.6.2009 на Иракли
МнениеПубликувано на: Нед Авг 30, 2009 11:00 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Автомобил: Peugeot 605 SVti 2.0 Turbo
Доколкото ме запознаха, запор може да се наложи само от съда. Докато наблюдаващият прокурор издава разрешение кой да влиза вътре в ареста. Така че на този етап желанието на полковника да вкара вътре при себе си нотариуси остава незадоволено именно от страна на прокурора. Обвиненият е обжалвал решението на прокурорката пред апелативния съд, но оттам също са го отсвирили.

Предполагам при внасянето на обвинтелния акт в съда, обвинителите и адвокатът ни ще поискат налагането на запор на имуществото и авоарите на полковника.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 31, 2009 1:29 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Автомобил: 3х205 и сите на части
Изисквайте го,да не стане олеле

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 10, 2009 12:21 am 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Ще ме извините, че отдавна не съм актуализирал списъка със заемите, които ми отпуснахте в тежък за нас момент. Това е статистиката до този момент:

Хората, които категорично отказаха да им връщам парите
06.07.2009 - 200 лв. - Дороти и Пепино
07.07.2009 - 20 лв. - Димитър Иванов Попов (Mitashki)
07.07.2009 - 50 лв. - Шефът на кака Ева

Върнати средства
07.07.2009 - 50 лв. - Ева
07.07.2009 - 100 лв. - Психар
07.07.2009 - 200 лв. - Методи Чинков (metometo)
08.07.2009 - 1900 лв. - Пежо Клуб България (лично получени от Joresti)

Хора, на които ще пусна парите до няколко дни, като ми преведат заплатата
07.07.2009 - 50 лв. - Явор Чакъров (Yavor0104)
07.07.2009 - 200 лв. - Сотир Сариев (So)
08.07.2009 - 200 лв. - Петьо Танчев (PIT)

Хора, които остават да им изплатя парите най-късно до 20.01.2010:
07.07.2009 - 400 лв. - Янчо Сираков (Yan)
08.07.2009 - 100 лв. - Владислав Раев (Raev)

Моля за извинение към последните двама, надявах се да сколасам да върна всички борчове до 31.12.2009г., но финансово не успях. :(

Моля също така Владо да ми даде отново банковите си данни, защото не мога да намеря къде съм ги записал. :udri: :udri: :udri:

Не знам дали тук е удачно да го напиша, но освен в темата с моя проект, все пак ще публикувам информацията и тук.

Пепино е сред хората, категорични в решението си да не им връщам парите. След неуспешен опит моя страна все пак да му ги върна, той даде компромисно предложение тези пари да ги вложа в колата. Така че двете ми задни гърнета ще носят логото на ПЕПИНО, преди да бъдат монтирани.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 11:37 pm 
генерал
генерал
Аватар

Автомобил: 306 1.9 дТ
Колега какво се случва с делото и къде се води?
моите съболезнования и аз съм на тази възраст :ibree:

Kогато сте зад волана не забравяйте, че не сте сами на пътя! ШОФИРАЙ РАЗУМНО!!! Карай на къси светлини! СПАСИ ЖИВОТ!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 6:28 pm 
Кака
Аватар

Автомобил: Peugeot 205 1.4, -88 / Cофия
Почна се! Дадоха ход на делото

Цитат:
Бургаската прокуратура е повдигнала обвинение по чл. 116 от НК срещу стрелеца – бившия военен Тодор Димитров, за предумишлено убийство, с висока степен на обществена опасност, извършено публично.
В хода на процеса ще бъдат разпитани над 20 свидетели и вещи лица.
....... За подобно престъпление се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотна присъда.

Българино, пази и тачи своята Родина, Култура, История, Писменост и Език!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 7:55 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Гледайте новините по Нова ТВ и СКАТ днес, 23.02.2010.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 8:13 pm 
лейтенант
лейтенант
Аватар

Автомобил: 306"95 и 206"01
Аз съм твърдо за Доживотна присъда, смъртна не, нека се мъчи до краи!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 8:34 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

По Нова са давали репортаж само в следобедната емисия. В Календар не дадоха нищо.

http://www.novatv.bg/bg/news/view/5603/

Има репортаж по СКАТ със сигурност, преди малко даваха новини.

Що касае делото, днес се привикаха вещи лица.

През следващите два дни ще се разпитват свидетелите.

Засега ще се въздържа от коментари, поне докато не приключат заседанията. Мога само да кажа, че делото върви добре според моите виждания на некомпетентно лице.

Стискайте палци.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 8:45 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Автомобил: Пежо 206, 1.4, 75 к.с., 1999, бензин, В 5300 РВ
Искрено се надявам поне това дело да не бъде опорочено и да има щастлив резултат, доколкото е възможно в този случай.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 10:48 pm 
УС на Пежо Клуб
УС на Пежо Клуб
Аватар

Автомобил: Peugeot 406, 1.8, 16V / C
Мишо, дръж ни в течение, моля:). Успех!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 24, 2010 9:39 am 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Автомобил: 407 2.0HDI-BV6 Executive
Мишо, стискаме палци за скорошен справедлив развой на делото.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 24, 2010 9:35 pm 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Днес разпитваха свидетели ... последният свидетел от тяхна страна според мен направо закопа убиеца!!!!

Утре е последният ден от поредицата заседания, ще видим какво ще се произнесе съда, и ще ви уведомя за развитието. Има малка вероятност да се назначат 2 експертизи, поискани от защитата, но това ще прецени съдийската комисия след изслушването на всички свидетели.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 25, 2010 2:47 pm 
редник
редник
Аватар

Автомобил: Форд Ескорт Мк3 1.1
Изображение

Пред съда съпругата на подсъдимия Цвета Димитрова се опита да пробута версията, че приятел застрелял Григор.
„Момчетата бяха пияни и дрогирани. Чух само един изстрел. Мисля, че някое от момчетата е стреляло по мъжа ми Тодор, а е улучил Григор”, каза тя.
За да докаже любовта си към полковника, Цвета станала свидетел по делото за убийството на 21-годишния софиянец. Тя обаче не е очевидец на кървавото престъпление.

Показания дадоха над 10 свидетели, като разпитите текат бавно заради десетките въпроси на адвокатите и прокурора.

„Бях на 5-10 метра от подсъдимия, когато чух изстрелите. Те бяха два, а видях и искра от единия. Видях кой произведе изстрелите и това беше подсъдимият”. Това заяви 20-годишният Ивайло Георгиев, приятел на застреляния Григор. Той обясни, че след втория изстрел Тодор започнал да крещи: ”Кой ще е следващият”.

Свидетелят разказа, че е чул от Григор за спречкването между него и полковника, което станало предния ден. Те се били скарали за място за палатка и Тодор насъскал ротвайлерите си срещу него. После опрял пистолет в главата му и го заплашвал. Григор успял да избяга, след което го замерил с камък.

Dnes.bg припомня,че срещу 55-годишния Тодор Димитров от София е повдигнато обвинение по чл 116 от НК за убийство.

Той застреля с боен пистолет Григор Николов при спор за място за палатка на плажа в Иракли, където трябвало да посрещнат „Джулай морнинг”.

За подобно престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 25, 2010 3:14 pm 
генерал
генерал

Автомобил: Ford Mondeo MKII 1.8 Zetec DOHC
Мишо, яд ме е да го казвам, но всичките дела на света няма да върнат Григор...за съжаление.

Това не значи че този трябва да се измъкне с нещо по-малко от доживотна...но аз ако бях на ваше място това нямаше да ме утеши...
Но като чета развитието...май върви добре...

"Sing me a song...you're a singer! " \m/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 25, 2010 5:40 pm 
Кака
Аватар

Автомобил: Peugeot 205 1.4, -88 / Cофия
Защо ми се набива непрекъснато в очите едно дело на убиеца. Оженил се в Затвора?
Добре, 17 години живеели заедно, хубаво. Сега го чака доживотна присъда. Полага му се, че му е и малко. Два живота да има - там да изгние.

Ама... Дали няма да използва жена си /вече настояща/ да я упълномощи да се разпорежда с недвижимото му имущество, да го прехвърля например на трети лица?

Българино, пази и тачи своята Родина, Култура, История, Писменост и Език!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 25, 2010 5:42 pm 
генерал
генерал

Автомобил: Ford Mondeo MKII 1.8 Zetec DOHC
Дори и да я опълномощи, тези имущества са в запор от съда...нямат право да ги пипат преди края на делото...

"Sing me a song...you're a singer! " \m/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 26, 2010 9:18 am 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Сега вече мога да дам малко информация.

Накратко. Григор е прострелян при свада на Иракли на 29.06.2009г. Негови приятели го мъкнат на ръце 15 минути, след което го качват в една кола, която още близо половин час се опитва да се измъкне от гъстата гора над Иракли, пресрещат линейката на пътя, и Григор е починал 5 минути, след като е бил качен в линейката. Смъртта му е установена от лекари във варненската болница, където е закаран Григор. Разследващите полицаи са от Бургас, тъй като това е техен регион. Обвиняемият предава в плик газов пистолет, като заявява, че е стрелял с него 1 път. Всички свидетели са разпитани на място, впоследствие на следващата сутрин са разпитани пред съдия в МВР в Бургас.

Чак на 30.06.2009 вечерта ние разбираме от обаждане на приятел на Григор, че нашето момче е убито и вече го няма сред живите. Започвам да издирвам трескаво информация, звъня в болници, морги, полиция Несебър, полиция Бургас, полиция Варна. В крайна сметка лошата новина се потвърждава, когато се свързвам с дежурния полицай, който е бил предишната вечер на оглед на местопрестъплението!!!!!

На сутринта на 01.07.2009г. се свървам с дознателката, която ми каза, че била прекалено ангажирана предишния ден и не могла да ни издири и да ни уведоми за трагиното събитие!!! При условие, че Григор е регистриран на нашия адрес в София, както се знае ЕГН-то му, съответно могат елементарно да се издирят родителите му и да бъдат уведомени.

Съдебният лекат от Варна ни каза, че ако сме били уведомени своевременно веднага след убийството, е можело да се дарят органи на Григор - сърце, бял дроб, гръбначен мозък, кости, стави .... ПОЗОР, КОГАТО ТОЛКОВА МНОГО ХОРА В БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ОРГАНИ!!!! ПОНЕ ЧАСТ ОТ ГРИШО ЩЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ЖИВЕЕ В НЯКОЛКО ДУШИ!!!!

За делото. Бяха 3 тежки дни на разпити.

Първи ден.

Съдът прие гражданския ни иск в размер на 400 000 лева за двамата родители, но е на мнение, че исканата сума е прекалено голяма.

Съдът отхвърли искането ни за запор на имоти и банкови сметки, тъй като обвиняемият и жена му (за което ще стане дума по-надолу), няма къде да живеят.

Съдът даде ход на делото!!!!!

Най-напред разпитваха вещите лица.

Съдебният лекар поясни какви органи са били засегнати при изстрела, като уточни, че от упор се разбира пряк контакт на оръжието с кожата. Ако е имало дреха, това вече не е упор. Защитата поиска допълнителна експертиза за точното положение на тялото по време на изстрела.

Физик обясни, че върху ръката на подсъдимия е намерена една 10-микронна частица, която обаче се различава от боеприпасът, с който е извършено убийството, и че частицата е характерна за бойно оръжие. Химичният състав на газовите патрони се отличавал от тези на бойните. Имало и газови пистолети от последните години, които имали сходен химичен състав, в който се съдържа елементът барий, но газовите патрони от пистолета на убития не съдържали такива. Физикът обясни, че частиците от изстрел по ръцете могат да бъдат измити елементарно и да не останат никакви следи. Наличието на тази 10-микронна частица може както да е останала след измиване, така и да е попаднала в/ъ ръката на обвиняемия впоследствие след измиване от допир до дреха или друг предмет, по който се е намирала частцата.

Мой коментар - ако обвиняемият е стрелял само с газов и се чувства толкова невинен, защо си е измил ръцете след стрелбата?!?! Ако не си ги е бил измил, по ръцете му щеше да има следи от газовия му пистолет .... НО ВЕРОЯТНО И ОТ БОЙНИЯ. И с наличието на следи само от газовия пистолет щеше да се оневини. Нещо куца в неговите показания....

Балистиците са провели контролни изстрели с патрони 10.56. Предполагам, че 10 е калибърът на оръжието, 56 била годината на производство - 1956. Балистиците са провели изстрелите с патрони 10.56, които за късмет са имали в лабораторията. Според тях изстрелът е извършен от разстояние 40-60 см. Убийството обаче е извършено с патрони 10.54. Защитата се захапа като удавник за сламка, и попитаха защо контролните не са направени с 10.54? Отговорът беше елементарен - не са имали патрони от 1954, но по енергиен заряд съгласно литературните данни те са еднакви. Защитата поиска повторна експертиза с патрони 1954г.

Психолози поясниха, че обвиняемият бил изпаднал в депресивни "сюисидни" състояния следствие на престоя му в ареста. Преди заседанията защитата беше поискала промяна на мярката за задържане в по-лека предвид тези му състояние. Съдията си проведе разпит на тримата психолози и констатира, че последните са му предписали преди месец лекарства, той си ги пиел и сега се чувства добре.

На следващия ден разпитаха последното вещо лице и част от свидетелите.

Вещо лице от институт по психология към МВР, ако не се лъжа, поясни, че обвиняемият бил разпитан с детектор на лъжата. Два бяха въпросите, ня които се е издънил. Единият беше дали той е убил жертвата, той е отрекъл, и детекторът е отчел ЛЪЖА! Вторият въпрос не го чух много добре, че жената говореше тихо, така че ще се въздржа от коментар. Защитата се опита да пресира вещото лице, но съдията се намеси категорично.

Разпитаните свидетели бяха четирима - трима от наша страна и един от страна на обвиняемия. Двама от нашите свидетели казаха, че са се намирали в непосредствена близост до Григор и обвиняемия, ясно са видели Гришо свит на земята, опитвайки се да се изправи, като в този момент обвиняемият е бил над него и го е застрелял отгоре надолу. Третият свидетел от нашите е бил на разстояние от около 5-10м, видял е светлината от изстрела. В момента на изстрела не е видял кой го е извършил, но секунди преди това в това място на лагера, откъдето е пробляснал пламъка, е бил само обвиняемия.

Четвъртият свидетел е от компанията на обвиняемият Тодор. Започна да мънка, да не отговаря, да шикалкави. На съдията му писна, заплаши я, че ще я подведе под отговорност за лъжесвидетелстване, тя продължи да мънка. Нашият адвокат се позова на Наказателния кодекс, поиска да се прочетат изцяло показанията на свидетелката по време на разпита в досъдебната фаза, дадени пред съдия, и се оказа, че след като чула изстрелите, Тодор (обвиняемият) казал "Мисля че раних ... мисля, че убих човек". След него се появил Кристиян (приятелят на голямата дъщеря на Тодор), който е участвал в мелето в гората, и е казал "Не трябваше да става така, трябваше да мине само с бой"..... Мацката се припоти, свали яке, махна чанта ... като излезна навън, чак колената и бяха блокирали от притеснение!!!!

Сега се сещам, че тогава разпитаха и приятелката на Тодор - Цвета, но освен безсмислени и разхвърляни косвени обвинения не е казала нищо съществено.

М/у другото Тодор някак си успял да се ожени за Цветето на живота му, при условие, че прокурорката не е давала разрешение длъжностни лица да влизат в ареста!!!!!!!!!!!!!! Как е станало това, прокурорката тепърва ще нищи.

Ден трети.

ТУК ДОЙДЕ ШОКИРАЩИЯ РАЗВОЙ НА ДЕЛОТО!!!

Свидетел от страна на обвиняемия ТОТАЛНО СЕ ОТРЕЧЕ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА ОТ ПОКАЗАНИЯТА СИ, ДАДЕНИ ПРЕД ДОЗНАТЕЛКАТА И СЪДИЯТА ВЪВ ФАЗАТА НА ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО!!!!!

Момчето каза, че е бил подведен от страна на Тодор и хората около него, затова е дал грешни показания. Сега пред съда момчето разказа, как Тодор се бил хвалел и показвал по-рано двете оръжия, които притежава - газов и боен пистолет. Бойният пистолет бил сив на цвят и с цев около 15-20 см - типичен размер за пистолет ТТ, с какъвто е извършено убийството!!!! Същото момче, след като чул свадата и един изстрел, се качил горе в гората да гледа сеир и какво става. Намирал се е на около 2м зад Григор, и видял как Тодор е извадил бойният пистолет и как е застрелял отгоре Григор от разстояние около половин-един метър, докато Гришо е бил свит на земята и се е опитвал да се изправи!!!!!

Защитата поиска психиатрична експетиза на въпросното момче - искат да го изкарат луд, и да не му се признаят показанията .... ама ще хванат Моисей за шлифера!!!!!

Останалите свидетели не са интересни.

В крайна сметка съдът се събра на съвещание. Отхвърлиха исканите от защитата три експертизи. Отхвърлиха искането на обвиняемия за промяна на мярката му за задържане. Съгласи се с двете страни да се извика отново неявило се вещо лице от София, и насрочиха дата за следващото заседание 30.03.2010г. Тогава и би трябвало съдът да излезе с решение.

Аз лично съм на мнение, че съдът беше много обективен и безпристрастен, за което им свалям шапка. За което имат моите адмирации. Може и да се окаже, че има правосъдие в тази държава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 26, 2010 9:39 am 
генерал
генерал
Аватар

Автомобил: 405 T16 Rallye Version...
:bravo: :bravo: :bravo: Дано този .... найстина получи заслужената от него присъда и дано си плати за деянието :bravo: :bravo:

Професионално затъмняване на автостъкла!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 26, 2010 10:32 am 
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Аватар

Питанка към модераторите и администраторите - Защо не мога да си редактирам постовете в темата?!?!?!?!

П.П. Забравих само да напиша, че съдията официално предупреди обвиняемия, че прокуратурата се бори за доживотна присъда, но това предупреждение не промени позицията на Тодор, че бил стрелял само с газов във въздуха.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 26, 2010 10:38 am 
Инспектор Varna Crew
Инспектор Varna Crew
Аватар

Автомобил: 405 GLX 1.4/75hp/Bарна
Доволно е че все пак съдебната система може да работи в правилната посока. Тревожно обаче е, такива своеволия на някои длъжностни лица да пренебрегват прокурорска забрана (допускане в затвора за сключване на брак с подсъдимия) и дано виновните са това действие получат наказание. Логично е в такъв случай съдът да запорира имуществото и банковите сметки, движима и недвижима собственост на роднините по пряка родствена линия (съпруга, деца, внуци) с цел да не бъдат прехвърлени в полза на трети лица. Като пример се сещам делото с известни братя маргинални мафиоти, като Малкия сключи брак в затвора с приятелката си именно с такава цел (е сигурно и от любов). Това е моето притеснение от казуса. А това, че свидетел от неговата страна е променил коренно показанията си е очевидно, че са били уговаряни и са лъжесвидетелствали. Дано правдата възтържествува и да пожелая делото да продължи в положителната посока.

П.П:Ето и въпросния: http://burgas.dir.bg/2010/02/25/news5943394.html

Последна промяна zdravkich на Пет Фев 26, 2010 11:08 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]