Има ли кулинари тука? Как се прави сушено мезе.

Туй, дьет нье и за Пежата, ил' да си начьешими пъстити.
Потребителски аватар
Pepino
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 10285
Регистриран на: нед юни 18, 2006 3:39 pm
Град: София
Кара: 407 2.0HDI,136+,16V, BV6
Has thanked: 5501 times
Been thanked: 5041 times

Re: Има ли кулинари тука? Как се прави сушено мезе.

Мнениеот Pepino » пет дек 29, 2017 9:49 pm

:ibree: , a може да опиташ ''Старосел - TERROIR'' - бутилка. :biri:
''Който мрънка, на кухо дрънка''.
Един форум - Един клуб - Една цел
http://www.fullviewbg.com/

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 11421
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 4175 times
Been thanked: 5501 times

Re: Има ли кулинари тука? Как се прави сушено мезе.

Мнениеот NVG » пон мар 12, 2018 11:15 pm

И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение

Потребителски аватар
FALLAF
генерал
генерал
Мнения: 1638
Регистриран на: съб юли 11, 2009 7:43 pm
Град: Asenovgrad
Кара: Пежо 406,2.2, бензин, Сеат Толедо,206 бенз.
Has thanked: 264 times
Been thanked: 167 times

Re: Има ли кулинари тука? Как се прави сушено мезе.

Мнениеот FALLAF » вт мар 20, 2018 7:24 pm

Е то сезона вече мина, но аз го правя така:
Купувам контрафиле, обработвам цялото парче, но може и да се нареже на две. Леко го притискам. Дехидратирам го покрито с морска сол за 24 часа. Може преди това да се покрие с тензух за да не се налага да се чисти от солта. След това го овалям в подправка "Кайзер", може да се добавят и други подправки, примерно кимион или чесън, според личното предпочитание. Провисвам го на сенчесто и проветриво място и след 10-15 дни, (но температурите трябва да са ниски) , в зависимост колко твърдо искаш да бъде имаш мезе.

Потребителски аватар
SEV
лейтенант
лейтенант
Мнения: 548
Регистриран на: нед фев 28, 2010 2:54 pm
Град: Варна
Кара: Peugeot 407 SW 2.0 HDI, WV Passat ,Mitsubishi Pajero 3.2-2011, Honda CBR 1000 RR 2012 HRC,Aprilia
Has thanked: 10 times
Been thanked: 75 times

Re: Има ли кулинари тука? Как се прави сушено мезе.

Мнениеот SEV » ср мар 21, 2018 8:25 am

Преди да кайзероваш,пробвай да го притиснеш месото между две дъски,притиснати със стяги.Ще се удивиш от резултата.Сушено месо може да се приготвя и при 40 градуса.Изпробвано.

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 11421
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 4175 times
Been thanked: 5501 times

Re: Има ли кулинари тука? Как се прави сушено мезе.

Мнениеот NVG » пон апр 09, 2018 5:29 pm

И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение


Върни се в “Извън темата”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост