КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Туй, дьет нье и за Пежата, ил' да си начьешими пъстити.
Потребителски аватар
ico_106
генерал
генерал
Мнения: 1008
Регистриран на: ср яну 15, 2014 10:23 pm
Град: София
Кара: Citroen Berlingo(служебно с право на лично ползване) Nissan Almera N15GTI
Has thanked: 38 times
Been thanked: 67 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот ico_106 » съб яну 31, 2015 1:06 am

Включвам се в темата с рецепта за майонеза.

Необходими продукти:
-200Мл. Олио
-1Яйце
-Малко лимон

В купа или висока и широка чаша изсипваме олиото, чукваме суровото яйце вътре и капваме лимонов сок(по-добре от пресен лимон,но може и сок в шишенце или оцет), посоляваме на вкус. Цялото нещо разбиваме с пасатор до получаване на майонеза. Да като тази от магазина на вид, но по вкусна. :evalata:
EmO_SKORPIONA написа:Може разбира се, но рано или късно пак ще си купиш Пежо :lol:

Виж бъдещето си--->Изображение
П.С.Събирам за шестак :bushon:

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 10236
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 5178 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот NVG » вт апр 26, 2016 11:03 pm

Дайте идея за агнешка главичка, ама нали - нещо интересно, бамбашка. Много бира пие, ей! Сега им е сезона. :biri:
И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение

Потребителски аватар
Sexy
ХАЙДУКАТКА
ХАЙДУКАТКА
Мнения: 1196
Регистриран на: вт сеп 12, 2006 7:22 pm
Град: София/Русе
Кара: СВ****ВВ Peugeot 307 facelift, Premium +, 2.0HDI 138p.s.
Has thanked: 469 times
Been thanked: 300 times
Контакти:

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот Sexy » ср апр 27, 2016 9:04 pm

Мога да ти предложа нещо лесно: В купа разбъркваш малко олио/зехтин, червен и черен пипер, сол, джоджен ....или каквито подправки обичаш. Намазваш хубаво главата и я завиваш с фолио, плътно и от сейде. Пече се в тавичка с малко водичка в нея, на 180 градуса, около 1,5ч. После отваряш и има два варианта: 1/ Обезкостяваш и нарязваш малко картофи/спанак и допичаш с още малко водичка и подправки;
2/Оставяш главата цяла и нарязваш 1-2 връзки зелен лук и след като извадиш тавата и преди сервиране обезкостяваш.
Приятен апетит!
ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА, НО НЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА!
След 100 години пак така ще е!
http://dragneva.com/
Русе SQUAD

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 10236
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 5178 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот NVG » ср апр 27, 2016 9:51 pm

Благодаря Вяра! Ще опитам един от двата варианта. Аз ги варя 1,15ч. с 50гр. ракия и универсална подправка, но твоите предложения ми харесват като технология и състав. :biri:
И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 10236
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 5178 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот NVG » пет дек 30, 2016 9:12 pm

Сашо никъв го нема тази година. Къв автор на тема, къв кулинар си бре! ;-)
Сланинка направих. Ама домашна, екстра сланинка. От гърба, дебела 8-9 санти и леко розова в средата. Пробвах (само осолена) я и на скара с дърва. Нема такава вкусотия ич да не си гладен! И много пие вино и ракия. Проста работа за ценители на автентичната кулинария. Това гурмето е ... за по фрак и папионка - за лаици на паркета.
Та по същество. Обезателно НЕ сланина от корема!!! Обилно осоляване и после на хладно. Тя търпи и знае колко да поеме. Така да стои 10 дни. Мие се повърхностно от солта и се подсушава леко с кърпа или домакинска хартия. И сега: прави се смес по индивидуален вкус и съотношение от - червен пипер, черен пипер току-що млян, млян чимен (не киснат във вода щото става лигав), чубричка балканска тазгодишна и чесън на прах. Чесънът много овкусява и е приятен за целта, но все пак умерено! Втрива се хубаво във все още влажния матриял. Забравих да спомена, че тази сланина ще е за мезе към напитъците. За скара само осолена. Така. Вече овкусени и подходящи по големина разфасовки сланина се поставят в хартия и след хартията в найлонов плик да втасат с подправките още 10 дни в хладилник или на студено. Във фризер нищо им няма една година.
Вадите си предварително потребното количество леко да се отвърне, вземате остър нож (Сашо имаш ли остър нож, ако нямаш да ти услужа с един мераклийски?) и хайде на ... около 3мм. дебели парченца. Кеф ти на голо като мезе, кеф ти на филийка. И, нали - тя пие, ама вие поспарайте с пиянлъка щотооооо...... после булката не прощава да и се обърне гръб! ;-)
Покапахте се, знам. Да сте живи и здрави приятели! Да ви е вкусно и много пивко от мен! :evalata: :biri: :sbirka:
И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение

Потребителски аватар
бат Сандо
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 3916
Регистриран на: нед ное 16, 2008 3:42 pm
Град: ВАРНА
Кара: 406 комби бегачка
Has thanked: 1586 times
Been thanked: 557 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот бат Сандо » пет дек 30, 2016 11:52 pm

Аз сланинка не правя , купувам си я :udri: :lol:
Нямам лоша покупка на габровска сланина от пазарЯ обаче ;-) , късмет ,че ще ходим на Люляците :tancii: .... та пак ще си взема - за цялата година :metal: Наздраве Нилс :biri:
104

Потребителски аватар
maxxymilian
генерал
генерал
Мнения: 3582
Регистриран на: съб апр 19, 2008 12:30 am
Град: Монтана/Козлодуй
Кара: 407 2.0 HDI 16v 136 BVM 6 бивши: 406 1.8 16v, 405 GL 1.6 90
Has thanked: 649 times
Been thanked: 734 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот maxxymilian » съб дек 31, 2016 12:43 am

Две реколти вече....

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
SEV
лейтенант
лейтенант
Мнения: 542
Регистриран на: нед фев 28, 2010 2:54 pm
Град: Варна
Кара: Peugeot 407 SW 2.0 HDI, WV Passat ,Mitsubishi Pajero 3.2-2011, Honda CBR 1000 RR 2012 HRC,Aprilia
Has thanked: 10 times
Been thanked: 69 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот SEV » съб дек 31, 2016 10:33 am

Aз също прострях прането да съхне,на финала съм.Правих различни комбинации.Смесвах свинско,телешко и конско за луканката,телешко и свинско,само свинско,свинско и конско,само телешко.
Прикачени файлове
IMG_20161215_1042511.jpg
IMG_20161215_1042511.jpg (31.78 KиБ) Видяна 3751 пъти
IMG_20161215_114156.jpg
IMG_20161215_114156.jpg (35 KиБ) Видяна 3751 пъти
IMG_20161215_1142w22.jpg
IMG_20161215_1142w22.jpg (42.17 KиБ) Видяна 3751 пъти

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 10236
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 5178 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот NVG » съб дек 31, 2016 11:03 am

Браво момчета!!! :evalata: :bravo:
СЕВ, дано си на по-висок етаж с тази балконска украса щото айдучетата ползват вече и дронове ;-) за наблюдение. Браво момче, екстра си се потрудил с машинката за пълнене. Я кажи откъде намери и какви са червата, че тук е много трудно с тез "опаковки" и по тази причина минах на пастърма, че е по-лесна технологията. :) :biri:
И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение

Потребителски аватар
SEV
лейтенант
лейтенант
Мнения: 542
Регистриран на: нед фев 28, 2010 2:54 pm
Град: Варна
Кара: Peugeot 407 SW 2.0 HDI, WV Passat ,Mitsubishi Pajero 3.2-2011, Honda CBR 1000 RR 2012 HRC,Aprilia
Has thanked: 10 times
Been thanked: 69 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот SEV » съб дек 31, 2016 1:32 pm

Момче,колко да е момче,но благодаря.Червата ги купих от Провадия,има цех за преработката им.Телешки са,калибровани,моите са на 38мм..Купих 100 метра,поемали 100кг. месо.Месото което напълних е малко над 110кг. и ми останаха съвсем малко черва.Най вероятно са ми дали малко повече,не знам.Цената беше около 25-30 лева,не съм сигурен колко точно.
За пълненето,винаги ми е била гадна процедурата.До сега ползвах услугите на едно семейство,които мелят,слагат подправки,пълнят на цена от един лев на килограм месо,но тази година не можах да се вредя(имаха много работа през моя почивен ден).Пълнихме аз и жената,децата връзват,с една дума голям кОпОн.Не смятам да повтарям тази процедура.Аз съм по консумацията.

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 10236
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 5178 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот NVG » съб дек 31, 2016 2:28 pm

Позната "идилия", голям масраф е цялата работа наистина. Преди години дори машинка купих за целта. Сам си правих сместа, ама трудно намирах черва на дребно. Добре, че приятел от форума се отзова, та чак от Нова Загора ми изпрати. Иначе приятното после идва на масата и си заслужава труда.
Колкото до това "момче", ако ти ми го кажеш на мен ще те почерпя с удоволствие, щото може и да съм доайен по възраст в този форум. Хайде живи и здрави да сме и само хубавини през Новата година! :evalata: :biri:
И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение

Потребителски аватар
Араламби
лейтенант
лейтенант
Мнения: 503
Регистриран на: чет фев 16, 2012 5:14 pm
Град: Град
Has thanked: 149 times
Been thanked: 108 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот Араламби » вт яну 03, 2017 12:20 pm

Тази година времето е много подходящо, няма мъгли и дръпват за 3-4 дни. Черва трудно намирам, тазгодишните са с произход Китай... Ама са по гадни от бразилските- много са тънки, явно доста остъргани.
Това е текст, който се добавя под всяко Ваше мнение. Има лимит от 1200 символа.

krasisavov
наборник
Мнения: 15
Регистриран на: пон окт 12, 2015 10:29 pm
Град: София
Кара: peugeot
Been thanked: 3 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот krasisavov » съб яну 28, 2017 8:36 pm

Днес бях в добро настроение и реших да се развихря в кухнята. Приготвих винен кебап, а рецептата намерих в http://nahrani.me/recepti/vinen-kebap-s-oriz . Щом жената го одобри, значи много добре се е получило.

Потребителски аватар
daniel cvetkof
генерал
генерал
Мнения: 6850
Регистриран на: съб юли 14, 2007 2:45 pm
Град: Русе,зад Олимпа
Кара: Сitroen C5 2.0hdi 138 Break ,206 1.4hdi 2005
Has thanked: 715 times
Been thanked: 446 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот daniel cvetkof » съб яну 28, 2017 9:10 pm

А бе какво да каже-нали трябва да те подтикне към нови подвизи :P
Колкото повече,толкова повече! ме4о Пух

krasisavov
наборник
Мнения: 15
Регистриран на: пон окт 12, 2015 10:29 pm
Град: София
Кара: peugeot
Been thanked: 3 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот krasisavov » вт яну 31, 2017 1:30 pm

хаха, имаш право :mehehe: :mehehe:

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 10236
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 5178 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот NVG » чет юли 06, 2017 11:43 pm

Не съм чревоугодник, но съм върл фен на добрата, фино приготвена храна и питейните удоволствия. За холестерол няма да говоря.
Така. Агнешка главичка, да не казвам ... гранично шилешка се вари с премерено количество вегета и 100мл. ракия 40мин. в тенджера под налягане. Обезкостява се малко трудно, цялото месно и мозъчно удоволствие се нарязва на хапки в гледжосана или друга малка тавичка, добавя се примерно кибритена кутийка краве масло или около 70мл. зехтин. Ама нали - не измислен зехтин за 10лв./л! Фурната е загрята на 200С предварително. Тавичката или гледжосаният сач се дислоцира във фурната, задължително чаша добра ракия за отскок на масата и търпение не повече от 15-20мин. Вадиш го малко да изстине, поръсваш чер пипер, може и малко лют и монтираш на масата любимата марка бира с подходяща като за непростак чаша. По-нататъшен мой коментар мисля, че е крайно излишен. Вариации в подправките са допустими естествено. Важното е да ви е вкусно и пивко!!! Нека скромното удоволствие след малко е и мое. :biri:
И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 10236
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 5178 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот NVG » съб окт 07, 2017 2:10 pm

Остана малко агнешко месце от печеното бутче и гледам, че никой не го ще. Та - запекох го 10мин. на сача и го нарязах на малки парченца. Направих салата от свежи марули, смесих я с месцата и полях с малко соев сос и зехтин. Елементарно, нали? Съдържимото в чашата ми е бургаска обикновена без "о, де колон". За ваше здраве! :biri:

П.П. Всеки момент ще започна да ви "наказвам" че не пишете в тази тема ;-) Кви кулинари сте бре?!
И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение

Потребителски аватар
racing_1
генерал
генерал
Мнения: 5484
Регистриран на: чет апр 20, 2006 6:39 pm
Град: Стара Загора
Кара: бивши: Peugeot 306 XS, 306 S16, 406 HDi
Has thanked: 1730 times
Been thanked: 774 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот racing_1 » съб окт 07, 2017 7:28 pm

FB_IMG_1507393454920.jpg
FB_IMG_1507393454920.jpg (444 KиБ) Видяна 850 пъти

:biri:

Потребителски аватар
petur
редник
редник
Мнения: 51
Регистриран на: ср сеп 29, 2010 3:27 pm
Град: Sofia
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот petur » вт окт 10, 2017 3:10 pm

Ех, колко много работа мога да свърша с един такъв удължител. :sbirka:

Потребителски аватар
NVG
ЧЛЕН НА КЛУБА
ЧЛЕН НА КЛУБА
Мнения: 10236
Регистриран на: нед окт 05, 2008 11:01 am
Град: София
Кара: Peugeot 307 2.0 HDI 136+ 2006, Diamant Elan 28" 2007, KIA Sportage 2.0i CVVT 142 4x4 Aktive 2006
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 5178 times

Re: КЛУБ 100 КИЛА-кулинарни изкушения.

Мнениеот NVG » пет ное 10, 2017 12:25 am

Сос "скордаля" - фина, естетска гарнитура за пържена риба.
Баба я правеше страхотно и като малък съм я хапвал соло, ама дядо ми се караше щото не оставаше после за рибата. А той беше цар на морските деликатеси от всякакво естество. Захласвах се като го гледах как чисти риба или бърка тарама-хайвер и майонеза.
Таааа, за скордалята. Една чаена чаша орехови ядки се натрошават или пасират ситно с машинка или в хаванче, средата от половин стар хляб се накисва във вода и се изстисква, 7-8 едри скилидки чесън и малко сол се счукват хубаво, по-малко от една чаена чаша зехтин, четвърт лимон се изстисква, добавят се примерно 3-4 супени лъжици пълномаслено кисело мляко. Целокупно този микс се бърка или пасира до еднородна консистенция. В чинията пържените и още топли шайби риба се гарнират встрани според .... Незнам според какво. Аз лично съм отявлен "враг" на скордалята. ;-) Този сос става и преди рибата, като за мезе на "твърд" напитък бавно и методично. :evalata: Аз бяло вино не пия и незнам как е с него. Става и на залче, сандвич, филийка, абе ... страхотна е Н.В. Скордалята.
Да ви е вкусно, апетитно и пивко! Ама, нали ... да не изстине все пак рибата в чинията! Консумирам успоредно с бира независимо от сезона.
Айде, че се ... покапах. ;-) :biri:
И Я НЕ ЗНАМ, АМА ДА КАЖЕМ! ДА ДОЧЕКАШ И ДА ВИДИШ! НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА И ТАКА НЕ Е!
ИКОНОМИЯТА - МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА
Изображение


Върни се в “Извън темата”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта