Дойде време за втората "дребна" промяна.
Тракания и шумове - почти всеки има подобни проблеми. Аз не знам до колко ще успея да усъвършенствам комфорта в моята кола, но всичко е за опита, и дано стане.
Наистина доста се чудех, как се казвам, материала от който се разделя обема на вратата и който се слага фабрично. Може би още щях да търся, ако не бях решил първо да си напълня (образно казано напълня) вратите с дунапрен за звукоизолация /които се използват за звукозаписни студиа/ . Намерих в интернет - SIM50 фирмата, която се оказа дори във Варна. Късмет дотук. Отидох видях - и ми казаха 12.80лв за 90х90 от този дунапрен. И между другото попитах човека оттам, който ме обслужваше откъде мога да намеря този материал, за който говорех малко по-горе. И случайността е голямо нещо - те работели с фирма за такава изолация. Обясни ми къде и веднага отидох.
Тази втората фирма използва този порест материал пълен с мехурчета въздух, за подложки за паркет. Имаше няколко дебелини в различни цветове. Взех най-дебелия, в надеждата да стане възможно по-добро от заводското. Цената му беше смешна. 1.20 за метър дължината а широчината беше метър. Взех 2 кв. м. Върнах се обратно при първата фирма, казах че искам дунапрен, 1 парче - те ми дадоха 2, били в компект - и този комплект струвал 12.80. Дообре си викам аз. Взех си лепило Прома - 3лв . За дунапрен било, както и за други материали, но после разбрах че и МОМЕНТ на HENKEL също върши добра работа. Дори снимките са правени с него.

1. Място за прокета бързо беше намерено

2. Ето това са закупените материали, както и едното парче изолация от лявата врата

3. Очертаване на шаблона

4. Както се вижда дясната е в доста по плачевно състояние

5. Ето на какво прилича вратата - прахоляк и мръсотия навсякъде

6. Дясната също, но вече е наполовина почистена. Необходимо е и отвъре да бъде почистена, защото ще се нанася лепило по самата ламарина

7. Така изглежа почистена цялата врата - отвътре и отвън

8. Лявата врата вече е нпраена, затива сани бя дясната ще има повече снимки. Очертаване на дясната изолация

9. Важно условие е да се очертае първо излоацията, защотот ще има едно парче от нея, което ще е важно за нагласяне на дъгата по ъглите на вратата. Това го изполвах защото лесно се провира вътре и може да се реже за точния контур

10. Парчето вече е вътре и се на глася докато легне хубаво по самата извивка на вратата

11.Очертаване на първото парче дунапрен

12. Поставяне на второто след него / Мясстото от което се започва е по избор, аз и на двете вратя започнах от преден ддолен ъгъл до заден горе, където е дръжката

13. Според мен няма проблеми да са напарчета дунапрените, и то малки, важното е да са едно до дръго като се лепят за сътрешната страна на вратата

14. Така ще изглеждата, сега са само наредени

15. Дойде време за лепенето - ето го и лепилото което ми беше и алтернативния вариант

16. Вече залепена и наредена цялата врата

17. Всеки сам си преценя откъде може да вкара парчетата и колко големи да си ги прави. Аз правих така, мажа ламарината, малко и парчето, .... изчаквам .... малко, като лепилото по вратата съм го размазал с нешо, под ръка, изрезки от изолацията става. И като започна да пъхам дунапрените става нещо от сорта на избутване в дупката на вкарване и издърпване от подходяща дупка

18. така изглежда отвътре вратата. Странното е че на дясната срата нямах "Кора за яйца" и ми беше по лесно с дунапрените. По-големи парчета си позлволих да слагам. Тук се вижда в горната част на вратат че стъклото не закача дунапрените. На места ако това се случи - малко се скастрят връхчетата с ножица.

19. Това е дъното на вратата където отново не се закчат дунапрените от прозореца

20. Вече наполовина залепена изолация. Да ви предупредя че ако имате липси на някави щипки по вратата на или държачи на или скобички, от фабричните, сега е момента да си купите и сложите, за да няма тракания и след като сложите изолацията

21. Нанасяне на лепилото

22. Залепяне на изолацията

23. Притискане докато застане без да се разлепва

24. Тази снимка е да Ви покажа че дори и да се съмнявате че лепилото не хваща, почакайте малко и като тръгнете да отлепята ще се получат тези конци, а щом са се получили, значи всичко е 6 и остава да притиснете. Лепенето е добре да се осъществява на абсол'тно същите места където е била залепена и фабричната изолация, като предварително е добре да бъде отстранено лепилото поне малко за да не пречи на новото

25. Завършен вид, на вратата. По-добре стана от колкото очаквах. Вече се слагат 2те тапички и дано няма проблеми оттук нататък.
Извинявам се за всички грешки, но когато напиша над определен брой редове се случва нещо много гадно и ми прескача прозореца за писане и не виждам какво пиша.